Home > > Tom Kenyon - Hathors, August 12, 2011

Tom Kenyon - Hathors, August 12, 2011


Hatori

1.kolovoz 2011.

…Oni koji drže mišljenja da postoji vječno nesuglasje između razina stvari i onih od duha, bit će naskloniji tom izobličenju svijesti. I, kako će se stres pojačavati zbog složene interakcije kaotičnih čvorišta, primjetit će se tendencija u nekih od tih pojedinaca da se sve više i više odvajaju od stvarnosti fizičke dimenzije. Taj tip društvene otuđenosti će biti produbljivan religijoznim i duhovnim misaonim formama koje se odnose na “kraj vremena“, “sudnji dan“ i “čišćenje Zemlje“. To stanje obmane uma će postati oblik društvenog mentalno/emocionalnog virusa koji će zahvatiti cijele grupe pojedinaca koje će mu podleći u grču i opterećenosti da se izbore sa globalnim efektima tih mnogostrukih kaotičnih čvorišta.

Linije u pijesku

Iz naše perspektive, linije se vuku u pijesku ljudske svijesti. I te linije nisu ništa više od granice između onih koji se drže uvjerenja o nesuglasju između materije i duha kao što naučavaju velike svjetske religije i oni koji to ne čine. Na kojoj strani linije stojite u velikoj mjeri određuje čemu ste otvoreni u smislu planetarne i osobne transformacije.

Svi Inicijanti moraju sami dokučiti što je istina, a što ne, osobito kada su u pitanju opetovana religijska nesuglasja između tvari i duha. I pod Inicijantima jednostavno podrazumijevamo one koji teže živjeti u višoj svijesti bez obzira koju metodu ili duhovnu tradiciju slijede.

Put Srca

S našeg gledišta, smetnje Inicijantima iz svjetova nižih vibracija u više jesu, prvenstveno i najvažnije, u srcu. Ovaj prijelaz svjesnosti je u osnovi unutrašnje putovanje iz nižih čakri u više čakre. Samo onda kada Inicijant transcendira i transformia njegovu ili njezinu osobnu fiksaciju na sigurnost, spol i moć, otvara se uzlazna spirala. I ulaz u tu uzlaznu spiralu svjesnosti otvara se kada srčana čakra postane energetski otvorena i propusna.

Paradoks i poteškoća je da živite u dualističkom univerzumu i doslovno svaka akcija koju poduzmete imam svoju suprotnu stranu. Taj paradoks i poteškoća su poput metaforičkog zrna pijeska u školjki; iritira. No, kroz proces samoevolucije, iritacija (npr. dualnost) postaje biser, a paradoksalno, nešto vrijedno rađa se iz nečega što je bilo problematično. Ali svaki Inicijant mora stvoriti taj biser samotransformacije za njega ili nju. Nema religije, nema majstora, nema učitelja ili gurua koji to mogu obaviti umjesto vas.

Možda zvuči prejednostavno, no prema našem iskustvu, najveći evoulcijski katalizator i najveće vibratorno polje sigurnosti preko tranzicijskog stanja (poput onoga u koje sada kolektivno ulazite) jest kroz srce, vaše srce. Dopustite da pojasnimo. Kako se povećava broj kaotičkih čvorišta, izazovi mentalnoj i emocionalnoj stabilnosti će se umnožavati. I, kao rezultat, rastući broj pojedinaca će uči u iracionalno stanje svijesti. Postojat će da ti pojedinci djeluju na samodestruktivne načine. A stoga što ste povezani sa svim životom na ovoj planeti, i vi ćete bit pogođeni do neke mjere tim emocionalnim previranjima drugih.

Stoga bi vam bilo od velike koristi kao Inicijantu da kultivirate koherentno emocionalno stanje, nešto čemu se iznova i ponovo vraćate, ojačavajući ono što mi nazivamo privlačiteljem pozitivnosti. To će bit kao da imate oko sebe energetski balon koherentnosti koji vas okružuje. Moći ćete jasno vidjeti i korespondirati sa dualističkim svijetom u kojem živite pa ipak će vaša vibratorna srž ostati zaštićena od rastućih razina kaosa i iracionalnosti drugih. Kako ćete to postići, ovisi o vama. Postoji mnogo načina da to postignete. Mi ćemo jednostavno ponuditi dva. Prvi je najjednostavniji o najosnovniji, ali je i preduvjet za napredniju tehniku. Izuzetno smo svjesni da su mnoge osobe koje čitaju ove poruke nove u ovom tipu informacija, dok su druge jako napredne i to je razlog zašto ćemo predstaviti dvije tehnike.

Osnovna tehnika

Ova prva metoda je za one koji još nisu upoznati sa razmjerima svoje vlastite unutarnje svijesti. Jednostavna, no iznimno učinkovita.

Preporučamo da redovito kultivirate to koherentno stanje u vrtu vašeg uma.

Da biste to postigli, jednostavno prebivajte u osjećajima poštovanja ili zahvalnosti, bez ikakvog razloga da to osjećate. Drugim riječima, ne tražite nešto u vašoj okolini ili vašem životu što biste mogli cijeniti ili na čemu biste mogli biti zahvalni. Jednostavno uđite u to vibratorno stanje iz niti jednog drugog razloga osim zato jer ste tako odlučili.

To vibratorno stanje stvara koherenciju u vašem tijelu i umu, a to je oblik mentalnog/emocionalnog nadahnuća koje djeluje kao protuteža silaznoj spirali koju će mnogi ljudi prolaziti.

Preporučamo da uđete u to stanje nekoliko puta na dan. Samo minuta ili dvije je sve što je potrebno, ali ulazeći u to stanje kroz dan, vi vježbate svoj mozak/um/tijelo da uđu u to koherentno stanje pod utjecajem volje. I to će vam biti veoma od pomoći i važna mentalna vještina dok ćete napredovati dalje u ovom stanju planetarne tranzicije (npr. pojavljivanje višestrukih kaotičnih čvorišta).

Jedan od razloga zašto će vam ova mentalna vještina biti korisna je zbog određenih efekata mnogostrukih kaotičnih čvorišta.

Mnogi od vas će otkriti veće razloge za frustraciju u vašem svakodnevnom životu. To je stoga jer sve više akcija neće voditi prema očekivanom rezultatu. Čak i oni među vama koji su intelektualno nadareni i koji su svladali manifestaciju nailazit će na blokade i neočekivane prepreke, bez odgovornosti s vaše strane, već zbog djelovanja ili nedjelovanja drugih, kao i zbog neočekivanih problema uzrokovanih povećanjem kaotičnih događanja u svijetu oko vas. Stoa, kad se nađete naglavačke, da se tako izrazimo, ukoliko ste kultivirali privlačitelja pozitivnosti u poštovanju ili zahvlanosti, možete to koristiti u svrhu intervencije na vašim vlasititim emocionalnim nemirima, jer ukoliko utonete u svoj vlastiti emocionalni stres, izglednije je da vas zahvati zaraza masovne histerije.

Razmišljajte o ovoj jednostavnoj tehnici kao sredstvu za spas. To je nešto pasivno, nešto u čemu se odmarate i to stvara vibratorno polje koje po samoj svojoj prirodi štiti vašu emocionalnu i duhovnu srž.

Napredna tehnika

Druga tehnika koju želimo podijeliti je za one među vama koji su iskusniji s vašim unutarnjim svjetovima.

Raspravili smo u prvom dijelu ove tehnike u jednoj prijašnjoj poruci pod nazivom Ekstaza srca.

Ta tehnika uključuje fokusiranje na fizičko srce, ne srčanu čakru, i dok fokusirate vašu pažnju na fizičko srce, vi ulazite u stanje poštovanja ili zahvalnosti (upravo kao u osnovnoj tehnici koju smo maločas opisali).

Efekt održavanja vaše budnosti u fizičkom srcu dok osjećate poštovanje ili zahvalnost stvara blaženstvo ili ekstazu ukoliko oboje zadržite dovoljno dugo.

Jednom kada uđete u blaženstvo ili ekstazu, postajete svejsni prostora među atomima vašeg tijela i vaše okoline. To je skok mentalne pažnje i osnovan je na kvantnoj realnosti da je 995 tvari u stvari prostor.

Očito je da vi ne primjećujete taj prostor između atoma vašeg tijela i vašoj neposrednoj okolini kroz vaša fizička osjetila zbog ograničenja vašeg živčanog sustava. Ali, ne-lokalni aspekt vaše svijesti koji nije omeđen ograničenjima vaše fizičke realnosti može osjetiti taj prostor.

Konačni stadij ove tehnike uključuje podizanje vaše pažnje. Kako postajete svjesni tog prostora u vašem tijelu i prostoru oko vas, vi očitujete paradoksalne osobine svijesti. Vi šaljete poštovanje i zahvalnost koje osjećate i prostoru unutar vašeg tijela i prostoru oko vas, kao i česticama tvari koji sačinjavaju vaše tijelo i svijet oko vas.

To “držanje” i prostora i tvar u vibratornoj razini poštovanja ili zahvalnosti s vremenom će otkriti vašu prirodu i kao utjelovljenih i neutjelovljenih bića - kao bića koji žive kroz fizičko tijelo ili oblik istovremeno kao i svijest u neutjelovljenom obliku. Ukoliko ustrajete s ovom metodom, s vremenom će vam otvoriti vrata čuda, vrata koja vode profinjenim uvidima koja se tiču prirode uzašašća.

U vezi sa odabirom metode koju ćete koristiti, predlažemo da počnete s onom na kojoj ste razini.

Prva metoda, iako jedostavna, veoma je efikasna i zaštitit će vas od zaraze ljudskom iracionalnošću te će vas uzdići u struje uzlazne spirale, čak i ako su oni oko vas na silaznoj spirali.

Kada osjetite da ste spremni, možete istražiti naprednu tehniku. Ovo nije trka da bi se vidjelo tko može najbrže svladati naprednu tehniku.

Jedina stvar koja je nužna jest da prebivate u poštivanju ili zahvalnosti što češće bez da za to imate uzrok. Ta jednostavna vibratorna razina će vam biti najveći saveznik dok ćete prolaziti kroz trenutno stanje planetarne tranzicije.

Website: Tom Kenyon
Prevela: Marijana
Share |