Home > > Matthew Ward - 3 Μαρτίου 2014

Matthew Ward - 3 Μαρτίου 2014

Είμαι ο Ματθαίος και σας χαιρετούμε στοργικά όλες οι ψυχές του σταθμού αυτού. Παρά τα όσα φαίνονται και που υποδηλώνουν το αντίθετο, συμβαίνουν πράγματα σε όλο τον κόσμο που μετακινούν την κοινωνία σας σταθερά προς τα μπρος. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών κατά της ηγεσίας των κυβερνήσεων ή οι πολιτικές που από κοινοτικές γίνονται εθνικές εξαναγκάζουν στην επίλυση ζητημάτων που ήταν αιτίες μεγάλης δυσαρέσκειας – και αυτό απελευθερώνει αρνητικότητα για να μη μπορέσει να εδραιωθεί. Οι αναταραχές στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να μαίνονται, όμως δεν υπάρχει αρκετή ορμή μέσα στο ενεργειακό πεδίο της Γης ώστε να υπάρχει η πιθανότητα αυτές να εκραγούν και να μετατραπούν σε εκτεταμένα πεδία μάχης.

Οι τυχαίες πράξεις βίας θα συνεχίσουν να παρέχουν καρμικά βιώματα στα άτομα που εμπλέκονται σε αυτές, και οι πολιτικές και διπλωματικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να τελματώνουν κάθε τόσο στην πορεία τους για ειρηνικές συμφωνίες. Να περιμένετε ακόμη περισσότερες συλλήψεις, πυρά και παραιτήσεις μέσα στη διεθνή τραπεζική κοινωνία καθώς και σε κάποιες κυβερνήσεις, ενώ διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα γερό ταρακούνημα στο Βατικανό. Οι ανόμοιες αυτές ομάδες, όπως οι εκκλησίες, οι πολυεθνικές, οι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και τα μη κερδοσκοπικά πρακτορεία συνεργάζονται πάνω σε μεγάλα προγράμματα για να διευρύνουν την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Η ασταμάτητη ροή της προόδου, που αυξανόμενα μετατρέπεται σε ελαφρύτερα ενεργειακά επίπεδα, υποστηρίζεται από ψυχές που αρχίζουν να βουτάνε ακόμη βαθύτερα σε σχέση με τις καθημερινές τους ασχολίες. Οι αφυπνισμένες αυτές ψυχές προσθέτουν περισσότερο φως στην αφθονία που γεννάται επάνω στη Γη και που κατακλύζει τον πλανήτη από πηγές μακρινές, ενώ κάθε νέα σπίθα εξυψώνει τα δονητικά επίπεδα. Οι βιομηχανίες ακίνητης περιουσίας σας μιλάνε για τη σημαντικότητα της «θέσης, θέσης, θέσης». Απείρως μεγαλύτερης σημαντικότητας στο κόσμο σας και παντού είναι οι «δονήσεις, δονήσεις, δονήσεις» των κατοίκων της, και η βοήθεια στην ανύψωση των δονήσεων αυτών είναι ο λόγος που είσαστε εδώ.

Έτσι λοιπόν, ανυπομονούμε ν’ απευθυνθούμε στις ερωτήσεις των αναγνωστών, που επίσης τριγυρνάνε και μέσα στα μυαλά πολλών άλλων εργατών του φωτός. Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν μένουμε σταθεροί και αν τιμάμε τα συμβόλαια της ζωής μας; Ποιες είναι οι ενδείξεις για την εκπλήρωση ή την αποτυχία στην αποστολή της ζωής μας; Απελπίζομαι για τα εκατομμύρια που βρίσκονται μέσα στην εξαθλίωση, όμως τι μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω; Κάνουμε αρκετά για να βοηθήσουμε την ίδια τη Γη; Πώς μπορώ να χειριστώ καταστάσεις στις οποίες δεν έχω τον έλεγχο, όπως αποφάσεις ανθρώπων που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή μου; Άλλοι ρωτάνε πώς να βοηθήσουνε αγαπητοί μας αυτούς που αντιστέκονται στην αληθή πληροφόρηση εάν αυτή δεν υποστηρίζει τη στενή θεώρησή τους και πώς να χειριστούν εξουθενωτικές ασθένειες ή οικονομικές ανέχειες.

Παρότι όλα αυτά φαίνεται ν’ αποτελούν εντελώς διαφορετικά θέματα, οι απαντήσεις σε όλα έρχονται από την ίδια παντοδύναμη πηγή: την ψυχή σας.

Γι’ αυτό σας λέμε πρώτα, ότι η ψυχή στέλνει διαρκώς καθοδήγηση προς τη συνειδητότητα για να σας κρατήσει ευθυγραμμισμένους με τις επιλογές των συμβολαίων σας. Η καθοδήγηση αυτή, που είναι ξεκάθαρη όπως οι φωτεινές πινακίδες που δείχνουν προς την κατεύθυνση που επιλέγετε, μπορεί να έρθει με λόγια, όμως τις περισσότερες φορές είναι δυνατά αισθήματα. Όταν προσέχετε τα μηνύματα της ψυχής σας, νιώθετε μέσα στην καρδιά και το μυαλό σας σα να πλέετε απαλά με το ρεύμα, και είναι σα να σας λένε – είμαι η ψυχή σου που σου λέω «Ωραία τα κατάφερες!» Αντίθετα, όταν η ελεύθερή σας βούληση, πράξη ή απραξία βαίνει ενάντια στο συμβόλαιό σας, νοιώθετε άβολα και ανήσυχα – και ευχόσαστε να είχατε πάρει μιαν άλλη απόφαση.

Το ανάλαφρο αίσθημα της «καθαρής» συνείδησης σας γνωστοποιεί ότι αυτό που κάνατε ήτανε το σωστό, ενώ αισθήματα ενοχής, μετάνοιας ή τύψεις δηλώνουν ότι δεν ήταν. Προσέξτε ότι εάν αγνοούνται επανειλημμένα τα τελευταία αισθήματα, τότε η συνειδητότητα αρχίζει και ατροφεί και αρχίζουν μετά να φαίνονται φυσικά η κακοψύχια και η απάθεια. Το ένστικτο είναι μια αυθόρμητη αντίδραση σε μια κατάσταση που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο εσάς, κάποιον αγαπημένο ή έναν ξένο, και η ακαριαία δράση μπορεί να σώσει ζωές.

Η χρήση της διαίσθησης είναι ένας φρόνιμος τρόπος να «ζητάς από μέσα σου» συμβουλές, έχοντας το νου σε αναμονή. Μπορεί να θέλεις, για παράδειγμα, να μάθεις αν κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για σύντροφος ζωής, εάν κάποιο επαγγελματικό τόλμημα που σου προτείνανε σε συμφέρει, εάν αξίζει να επενδύσεις κάπου χρόνο, ενέργεια και χρήμα, εάν αποτελεί καλή ιδέα μια μετάθεση ή μια αποδοχή θέσης εργασίας. Και καθώς περισκέπτεσαι πάνω σε τέτοια ζητήματα ή τυχόν άλλα σημαντικότερα για το μέλλον σου, και η παρόρμηση να ενεργήσεις επάνω στην ιδέα γίνεται δυνατότερη, έρχεται η ψυχή σου και σου μιλάει ακόμη δυνατότερα ώστε να σου δώσει τα κίνητρα να προβείς στις πρέπουσες ενέργειες. Εάν υπάρχει απροθυμία, η οποία να επιμένει σχετικά με την εκτέλεση του επόμενου βήματος, τότε η ψυχή σου λέει «Μην το κάνεις αυτό».

Η εξάσκηση της δύναμης της διορατικότητας είναι παρόμοια, και παρέχει τις απαντήσεις που ψάχνεις τη στιγμή εκείνη. Θα μπορούσε να αφορά αν θα ‘ταν φρόνιμο να μοιραστείς τις σκέψεις σου με κάποιον, τι είναι αλήθεια και τι όχι, εάν η σιωπή πάνω σ’ ένα ζήτημα ωφελεί περισσότερο από το να μιλήσεις, εάν κάποιο θέμα αξίζει την προσοχή σου – κάτι που διαχωρίζει τα ασήμαντα από αυτά που αξίζουν. Δρώντας βάση της έμπνευσης και της φιλοδοξίας οδηγείσαι σε προσπάθειες και άλλες σημαντικές δραστηριότητες βάση όσων έχει επιλέξει μέσα στο συμβόλαιο της ψυχής σου. Όντας αληθινός με τον εαυτό σου σύμφωνα με τα προηγούμενα, απολαμβάνεις την ικανοποιητική αίσθηση της εκπλήρωσης ενώ εάν δεν ακολουθείς τις επιθυμίες της καρδιάς σου και ξοδεύεις τη ζωή σου κάνοντας κάτι που κάποιος άλλος σου υπαγορεύει, διακατέχεσαι από νευρικότητα και δυσανασχέτηση.

Γιατί να σας τα λέμε αυτά αφού ήδη τα γνωρίζετε; Γιατί, αγαπημένη μας οικογένεια, δε χρησιμοποιείτε τη γνώση αυτή στο έπακρό της! Η βαθιά ενδοσκόπηση είναι όντως πολύ σημαντική, και το τεράστιο βήμα έξω από την τρίτη πυκνότητα της συνειδητότητας είναι όντως ένα επίπονο ταξίδι. Εντούτοις, το επόμενο βήμα – βρίσκοντας τις απαντήσεις μέσα σας – είναι εύκολο και γρήγορο, ανάλογα με το πόσο θα επιτρέψετε να είναι. Μέσα στην ψυχή σας υπάρχει όλη η γνώση, η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση, η στοργή, η σοφία και η δύναμη που θα χρειαζόσασταν ποτέ στη ζωή αυτή. Ψάξτε και θα τα βρείτε.

Έτσι λοιπόν, μπορεί ακολουθώντας την καθοδήγηση της ψυχής σας να οδηγηθείτε σε σταυροδρόμι, και παρόλα αυτά ακόμα να πασχίζετε με καρδιοχτύπια, διαφορές, αρρώστιες, οικονομικές δυσκολίες ή άλλες κακουχίες. Αγαπημένοι μας, οι επιλογές στα συμβόλαια των ψυχών σας συμπεριλαμβάνουν ιδιαίτερα τέτοιου είδους προκλήσεις. Δίχως αυτές δε θα μπορούσε να υπάρξει μάθηση και ωρίμανση της ψυχής και ο έλεγχος που έχετε πάνω σε οτιδήποτε συναντάτε είναι η αντίδρασή σας απέναντί του. Μαζί με την ψυχική καθοδήγηση έχετε πολλή περισσότερη εσωτερική δύναμη από όση φαντάζεστε και άπειρη ικανότητα να αγαπάτε και να συγχωρείτε, να νιώθετε ευγνώμονες, να συμπονάτε και να έχετε υπομονή, να μοιράζεστε γενναιόδωρα, να δράτε με τιμή και να συνεχίζετε μπροστά πέρα από στιγμιαίες αναποδιές.

Πολλοί από εσάς προθυμοποιηθήκατε να βιώσετε άσχημη υγεία, οικονομικά ζητήματα ή άλλες δύσκολες καταστάσεις ώστε να ωφεληθούν συγκεκριμένα οι άλλοι. Διαχειριζόμενοι τις αντιξοότητες με αποφασιστικότητα και πνεύμα ισχυρό, γίνεστε φάροι από κουράγιο στον κόσμο που παλεύει με αντίστοιχες καταστάσεις, ενώ με το παράδειγμα της εσωτερικής σας δύναμης, εμπνέετε τους άλλους ώστε ν’ αγγίξουν τη δική τους.

Ο συμπαντικός νόμος που ορίζει ότι ο καθένας ευθύνεται μόνο για τις πράξεις του δε σημαίνει ποτέ να είστε αδιάφοροι για την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους σας που περνάνε δύσκολα. Δε μπορείτε να ξέρετε εάν έχουν εξοκείλει από τα συμβόλαιά τους ή εάν τα ακολουθούν κατά γράμμα σε ζητήματα που αφορούν τις ζωές τους και συχνά επίσης και τη δική σας. Τα προγεννητικά συμφωνητικά, που έγιναν σε πνεύμα απέραντης αγάπης, και σχεδιάστηκαν για να επωφεληθούν όλοι όσοι συγκαταλέγονται στη ζωή που θα μοιραστούν μεταξύ τους, για να προοδεύσουν πνευματικά και σε συνειδητή επίγνωση, οδηγούν κάποιους να επιλέξουν καταστάσεις που είναι όντως δύσκολες για τους ίδιους και συχνά και για τους άλλους. Συχνά συμβαίνει πως μονάχα εκ των υστέρων να αναγνωρίζει ο κόσμος το ποσοστό της μάθησης που προέκυψε ως αποτέλεσμα από τις πράξεις και τις αποφάσεις των άλλων.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εκατομμυρίων που ζουν και πεθαίνουν λόγω ασυνείδητων καταστάσεων, ολοκληρώνει καρμικά μαθήματα για να μπορέσουνε να εξελιχθούν. Και ως μέλη της Ενότητας των Όλων, προσφέρουν στην κοινωνία σας μια μεγάλη ευκαιρία μάθησης και πνευματικής εξέλιξης, και αυτό δε γίνεται με το να νιώθετε απόγνωση γι’ αυτούς. Ο νόμος της έλξης είναι πάντοτε σε ισχύ, και επειδή δεν κατέχεται από ικανότητα λογικής, δε μπορεί να ξεχωρίσει τι θέλετε και τι όχι, και έτσι σας φέρνει πίσω περισσότερη από την ενέργεια που ταυτίζεται με τις σκέψεις και τα συναισθήματα της απελπισίας σας.

Είναι δυνατό να συμμετέχετε ή να υποστηρίξετε οικονομικά οργανισμούς που εργάζονται για την καλυτέρευση των συνθηκών σε περιοχές που χρειάζονται μεγάλη βοήθεια. Όμως για τους περισσότερους από εσάς που δε μπορείτε να τα κάνετε αυτά, σας παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι τα συναισθήματα συμπόνιας γι’ αυτούς που υποφέρουν και αυτά της ευγνωμοσύνης για τις ευλογίες μέσα στη ζωή σας όλα τους είναι γεμάτα φως, και όσο περισσότερο φως έχετε μέσα σας, τόσο περισσότερο φως ακτινοβολείτε μέσα στον κόσμο για την ανάταση όλων των ψυχών.

Κάθε φορά που κάνετε μια πράξη καλοσύνης, που χαίρεστε στο αντίκρισμα του πρώτου χαμόγελου ενός μωρού, που δοξάζετε την ομορφιά ενός ηλιοβασιλέματος ή όταν φροντίζετε ένα άρρωστο ζώο, βοηθάτε τη Γη. Το είδος αυτών των συναισθημάτων και πράξεων είναι γεμάτα από φως και βοηθούν το σώμα του πλανήτη Γη να γιατρευτεί από τις κακοποιήσεις και την αμέλεια χιλιετηρίδων, ενώ ο οραματισμός της Γης μέσα σε ένα λευκόχρυσο φως αποτελεί πάντοτε έναν θαυμαστό τρόπο να εξυψώνετε τις δονήσεις.

Κάποιος αναγνώστης ρώτησε εάν η κώφωση μπορεί να επιλεχτεί σα καρμικό μάθημα, και αν αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί ώστε το άτομο ν’ αποκτήσει τη δυνατότητα ν’ ακούει στη ζωή αυτή. Η ερώτηση αφορά και όλες τις φυσικές και πνευματικές στερήσεις, το χάσιμο οργάνων ή άκρων, και τις χρόνιες ασθένειες. Αυτού του είδους οι καταστάσεις επιλέχθηκαν ως ευκαιρίες εξέλιξης της ψυχής για τα άτομα και αυτούς που τους επιμελούνται, και η αλλαγή εξαρτάται από το συμβόλαιο της ψυχής – εμπεριέχει αντιστροφή της κατάστασης; Εάν ναι, τότε υπεισέρχονται δύο παράγοντες. Εάν το άτομο είναι νέο και επέλεξε μια μακρόχρονη ζωή, η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει σταδιακά όταν ο πλανήτης φτάσει στα υψηλότερα ενεργειακά επίπεδα. Ο άλλος παράγοντας αφορά το ποσοστό του φωτός μέσα στο άτομο. Οι μηχανισμοί ίασης του σώματος ενεργοποιούνται από τις υψηλές δονήσεις τους φωτός, και το δονητικό επίπεδο βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις θετικές ή αρνητικές σκέψεις του ατόμου, τα συναισθήματα και τις πράξεις του.

Θα σας μιλήσω τώρα για τον εαυτό μου, ώστε να απαντήσω σε ακόμη περισσότερες από τις ερωτήσεις που προέκυψαν από το μήνυμα που αφορούσε τη ζωή μου ως ο βιβλικός Ματθαίος.

Πώς θα επηρεάσει η αλήθεια για τη Βίβλο τη Χριστιανοσύνη; Στη θέα των αποκαλύψεων γύρω από την αληθινή προέλευση των πληροφοριών της Βίβλου, οι ανοιχτόμυαλοι Χριστιανού θα απέχουν από το δόγμα που επινοήθηκε για να ελέγχει τα πλήθη, και θα διατηρήσουν το πνευματικό κομμάτι της πίστης τους. Οι ακραίες ερμηνείες όλων των θρησκειών θα τεθούν στο περιθώριο και ο κόσμος θα αγκαλιάσει την πραγματική πνευματικότητα που ηχεί μέσα στις καρδιές του. Πολλές εκκλησίες από διάφορες θρησκείες έχουν αρχίσει να κατευθύνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Μιλάς με την αρχαία σοφία μιας παλιάς ψυχής. Πόσο ετών είσαι; Δεν είμαι μεγαλύτερος από κανέναν σας! Το «συστατικό», αν μπορούμε να το πούμε, της κάθε ψυχής είναι το φως της αγάπης του Δημιουργού, και αφού όλες οι ψυχές μέσα στο σύμπαν έχουν την ίδια Αρχή, όλοι μας έχουμε την ίδια ηλικία μέσα στο άχρονο της συνέχειας. Τα άτομα που θεωρείτε ως «παλιές ψυχές» έχουν θυμηθεί πολλά περισσότερα από τις προσωπικότητες των ζωών τους απ’ ό,τι οι «νέες» ψυχές, και η συλλογική αυτή εμπειρία εμφανίζεται ως «αρχαία σοφία». Αυτό ισχύει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ογδοντάρηδες, που είχαν πολλά περισσότερα χρόνια για να θυμηθούν όσα γνωρίζουν σε επίπεδο ψυχής, και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε γονείς να αναγνωρίζουν και να καλλιεργούν αυτή τη σοφία μέσα στα παιδιά τους.

Ποια είναι η αληθινή ιστορία αναφορικά με τη Σινδόνη του Τορίνου; Κάποτε πίσω στον όγδοο αιώνα θεάθηκε ένα κομμάτι λινού που περιγράφηκε σαν κάποιο επιτάφιο ύφασμα με το πρόσωπο ενός άνδρα. Δεν ξέρω ποιος το βρήκε, και αυτό που ξέρω δεν απέχει από όσα ξέρετε και εσείς: Από την ανακάλυψή του και μετά, αποτέλεσε θέμα συζήτησης μεταξύ ακαδημαϊκών και ελέγχτηκε δίχως αποτέλεσμα. Η Καθολική Εκκλησία δεν υποστηρίζει ότι πρόκειται για την εικόνα του Ιησού, όμως πολλοί θεοσεβείς της εκκλησίας πιστεύουν ότι είναι, και η σινδόνη θεωρείται θρησκευτική εικόνα.

Οι ψυχές στο σταθμός σας είναι κάποιο “σύμπλεγμα ψυχών”? Όχι με την έννοια που συνήθως αποδίδεται στην έκφραση αυτή, για μια ομάδα ψυχών που έχουν μοιραστεί πολλές ζωές μαζί. Απλά οι ψυχές εδώ έχουν φθάσει στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης μέσω της διαδικασίας της αυτό-ανακάλυψης.

Θα μπορούσε να κάνει κανείς απομακρυσμένη παρατήρηση επάνω στη ζωή του Απόστολου Ματθαίου; Ναι, είναι δυνατό, αλλά δε μπορώ να φανταστώ κανέναν με την ικανότητα αυτή και με τόσο πολύ ενδιαφέρον ώστε να αναζητήσει τη συνέχειά της. Όπως είπα και στο τελευταίο μου μήνυμα, η ζωή εκείνη δεν είναι καθόλου εξέχουσα σε συμπαντικά πλαίσια.

Ας μιλήσω λίγο για την απομακρυσμένη παρατήρηση. Ο γραμμικός χρόνος δεν υπάρχει μέσα στη συνέχεια, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να ξέρει κανείς αν κάτι είναι σε φάση ανάβασης ή κατάβασης. Αν κάποιος απομακρυσμένος παρατηρητής θελήσει να δει το μέλλον της Γης, μπορεί να δει έναν πλανήτη ερημωμένο και άδειο, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να δει έναν πλούσιο πλανήτη με ένα ακμαίο περιβάλλον, όμως και οι δύο παρατηρητές θα νομίζουν ότι βλέπουν το «μέλλον» της Γης. Κανείς τους δε θα δει την πραγματική Γη, γιατί υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι που υπάρχουν επίσης μέσα στη συνέχεια, που συνθέτουν την πολυπλοκότητα που ορίζει του τι πραγματικά απεικονίζεται.

Μιλάς εκ μέρους όλων των ψυχών εκεί επειδή εσύ και η μητέρα σου μιλάνε Αγγλικά και οι άλλοι όχι; Όχι. Όλοι μας γνωρίζουμε όλες τις γλώσσες και όλες τις διαλέκτους καθώς και τα φάσματα των μουσικών τόνων και χρωμάτων που αποτελούν τρόπους επικοινωνίας σε πολλούς πνευματικά ανεπτυγμένους πολιτισμούς. Υπάρχει επίσης ένα αλάνθαστο σύστημα ηλεκτρομαγνητικής μετάφρασης που είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψυχές μέσα στο σύμπαν. Αυτό είναι κάτι που είναι γνωστό σε επίπεδο ψυχής, και μπορεί κάποιοι από εσάς στον ύπνο σας, να επικοινωνείτε μέσω του συστήματος αυτού. Ίσως να το κάνετε με άτομα με τα οποία είχατε δεσμούς αγάπης σε αυτή ή κάποια άλλη ζωή σε οποιαδήποτε γλώσσα τυγχάνει να μιλάνε τώρα ή να συμμετέχετε σε συναντήσεις διαφόρων τύπων γαλαξιακών ή διαγαλαξιακών ομοσπονδιών ή σε συμπαντικά συμβούλια.

Επέλεξες να στέλνεις μηνύματα στη μητέρα σου επειδή εσείς οι δυό έχετε μοιραστεί πολλές ζωές; Η σύντομη απάντηση είναι «ναι», και δεν υπάρχει τίποτε περαιτέρω. Η μητέρα μου ήταν η πρώτη μου προσωπικότητα – είμαστε σα κουκίδες δίπλα-δίπλα σε έναν απέραντο κύκλο και «λειτουργούμε» επάνω στην ίδια υψηλή συχνότητα. Έχουμε μοιραστεί σχεδόν όλες τις χιλιάδες ζωές μας ως άνθρωποι και ως άλλα είδη μέσα από κάθε σχέση εκτός από εχθροί – δε θέλουμε να παίξουμε ποτέ μας αυτούς τους ρόλους και δεν υπήρξε άρνηση από τους άλλους που μοιράστηκαν τις ζωές μας. Όσον αφορά την αποστολή των μηνυμάτων στη μητέρα μου, η επιλογή ήταν αυτή ήταν φυσική, και ως μέρος του προγεννητικού συμβολαίου της οικογενείας Ουάρντ, συμφώνησε καθαρά να δέχεται τις πληροφορίες που θα εξέπεμπα εγώ και όλοι οι άλλοι προς αυτήν και αυτή θα τις χειρίζονταν μέσω έκδοσης βιβλίου και εργασιών διασποράς των μηνυμάτων.

Πώς και πότε εσύ, ο Ματθαίος, αποφασίζεις να ενσαρκωθείς μιαν άλλη ψυχή; Το γνωρίζεις αυτό ή μήπως συμβαίνει όταν σε καλεί η πηγή; Η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις ψυχές. Στη διάρκεια της περιόδου στον κόσμο των πνευμάτων μεταξύ των ενσαρκώσεων, η ψυχή επιθεωρεί την άμεση προηγούμενη ζωή της, καθώς και όλες τις άλλες ζωές των προσώπων της. Με την επιθεώρηση αυτή αποκαλύπτονται συγκεκριμένες περιοχές όπου η συλλογική γνώση δεν παρήγαγε πλήρη μάθηση, καθώς και τι απαιτείται για την εξισορρόπηση των εμπειριών. Μετά από το πάρσιμο της απόφασης που αφορά τις επιλογές για την επόμενη ενσάρκωση, μπορεί να προσφερθεί καθοδήγηση από εκείνους που κυριάρχησαν στις περιοχές που η ψυχή επέλεξε για την προσωπικότητά της, όμως η επιλογή να αποδεχθεί ή να απορρίψει τη βοήθεια αυτή έγκειται στην ψυχή.

Ας περιορίσω την επεξήγησή μου στη συνειδητή επίγνωση της τρίτης πυκνότητας, όπου σχεδόν πάντοτε οι ψυχές χρειάζονται και καλοδέχονται την καθοδήγηση, και στα μαθήματα που έχουν να κάνουν με συναισθήματα, γιατί αυτά είναι εκείνα που οι ψυχές χρειάζονται ιδιαίτερα σε αυτή την εξελικτική κατάσταση. Και επειδή ο μητρικός σας πλανήτης είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία μέσα στο γαλαξία του για συναισθηματικά μαθήματα, θα χρησιμοποιήσω τη Γη και το Νιρβάνα ως παραδείγματα.

Ο φόβος είναι πάντοτε το πρώτιστο συναίσθημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί – ο φόβος είναι αυτός που κρατάει τις προσωπικότητες κολλημένες μέσα στην τρίτη πυκνότητα, καθιστώντας τες ανήμπορες να δουν πέρα από όσα φοβούνται. Επιπλέον, ο φόβος γεννάει τα σοβαρότερα αρνητικά χαρακτηριστικά και πράξεις: απληστία, προκατάληψη, μίσος, πόθο για εξουσία, ζήλια, τυραννία, επιθυμία για έλεγχο επάνω στους άλλους, απάτη, θυμό, ατιμία, πολεμοχαρή νοοτροπία και διαφθορά. Λόγω του ότι μπορεί να χρειαστούν χιλιάδες ζωές για να ξεπεράσει κανείς να νιώθει φοβισμένος, οι ψυχές επιλέγουν το μάθημα αυτό παράλληλα με ένα από τα χαρακτηριστικά που γεννάει ο φόβος, και για το παράδειγμα αυτό θα έχουμε το θυμό.

Έχετε μια σειρά μαθημάτων που ονομάζονται «διαχείριση φόβου», και το Νιρβάνα έχει μια σειρά που ονομάζεται «αντικατάσταση φόβου». Κατά περιόδους παρουσιάζονται για την ψυχή καταστάσεις οι οποίες προκαλούν την αντίδραση του θυμού στα πρόσωπά της, για να μπορέσει να υποδείξει υπομονή στις καταστάσεις αυτές, να μάθει να τις συλλογίζεται από άλλες οπτικές, και να αντιδρά ήρεμα, λογικά και δημιουργικά απέναντί τους. Όταν η ψυχή και οι σύμβουλοί της θεωρήσουν ότι έχουν προετοιμάσει ικανοποιητικά τις συνόδους επάνω στις οποίες θα εξασκηθεί η νέα προσωπικότητα, η ψυχή επιλέγει άλλα μέρη του συμβολαίου της, και συνάπτει προγεννητικό συμφωνητικό με τις ψυχές που θα είναι οι γονείς, τ’ αδέλφια, οι σύντροφοι, οι φίλοι, οι δάσκαλοί της κ.ο.κ. στη ζωή που θα μοιραστεί μαζί τους. Η μόνη σχέση με την Πηγή είναι ο στόχος όλων των ψυχών: η επανένωσή τους με τον Θεό και ό,τι μετά ακολουθεί.

Παραλείποντας λεπτομέρειες, χάριν συντομίας, μπορεί οι επεξηγήσεις μου για την προετοιμασία να ακούγονται περισσότερο σαν τιμωρία, όμως σας λέω ξεκάθαρα ότι δεν είναι! Όλα γίνονται με αγάπη και ευαισθησία – μέσα στη Μοναδικότητα των Όλων, οι σύμβουλοι θέλουν η νέα προσωπικότητα να πετύχει όσο το θέλει και η ψυχή - και η εξάσκηση δεν περιορίζεται μέσα σε μιαν έντονη και εξαντλητική σύντομη χρονική περίοδο. Μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια και οι σύνοδοι μπορεί να συμβούν οποτεδήποτε το επιθυμεί η ψυχή – οι σύμβουλοι θα είναι πάντοτε διαθέσιμοι.

Και κατά τη διαμονή της η ψυχή μέσα στο Νιρβάνα, έχει μυριάδες δραστηριότητες που δεν έχει εξασκήσει και από τις οποίες μπορεί να διαλέξει, όπως το να τριγυρίζει μέσα στη διάσταση αυτή με οποιαδήποτε μορφή ή μεταφορικό μέσο επιθυμεί. Μπορεί να μάθει να υλοποιεί οτιδήποτε θέλει, ν’ απολαμβάνει την παρέα φίλων και οικογενείας μέσα στη διάσταση αυτή, να δουλεύει σε θέσεις που έχουν σημασία, να μελετάει ό,τι θέλει, να παρευρίσκεται σε κονσέρτα και ομιλίες επισκεπτόμενη διδασκάλους, να συμμετέχει σε τέχνες και αθλήματα, σε τηλεπαθητική επικοινωνία με αγαπημένες ψυχές επάνω στη Γη και σ’ άλλους κόσμους… Η ζωή στο Νιρβάνα των υψηλότερων διαστάσεων είναι θεσπέσια!

Η ανασκόπηση των συλλογικών ζωών ίσως οδηγήσει σε επιλογές διαφορετικές από μια ακόμα Γήινη ζωή. Αν μια ζωή νιώσει ότι οι προσωπικότητές της έχουν κυριαρχήσει επάνω στην πνευματική και συνειδητή επίγνωση της τρίτης πυκνότητας και οι σύμβουλοι συμφωνούν σε αυτό, η επόμενη προσωπικότητά της μπορεί να γεννηθεί μέσα σ’ έναν πολιτισμό της τέταρτης πυκνότητας για περαιτέρω μάθηση. Ή μπορεί η προσωπικότητα αυτή να γεννηθεί επάνω στη Γη για να προσθέσει τις υψηλότερες δονήσεις της στον πλανήτη και να βοηθήσει τις κοιμισμένες ψυχές ν’ αφυπνιστούν ή να υπηρετήσει με τον ίδιο τρόπο έναν άλλον πολιτισμό με συνειδητότητα τρίτης πυκνότητας – όπως και να ‘χει πρόκειται για την πρόοδο στην εξέλιξη της ψυχής. Επίσης, οι υψηλά εξελιγμένες ψυχές που αφιέρωσαν κάποια ζωή στην υπηρεσία του φωτός επάνω στη Γη συχνά επιστρέφουν στην πατρίδα του πριν επιλέξουν τον επόμενο προορισμό της συνεχιζόμενης εξέλιξης.

Βρίσκεσαι ακόμα μέσα στο Νιρβάνα ή μήπως έχει ενσαρκωθεί κάπου; Παρότι δε βρίσκομαι στο Νιρβάνα, ακόμη το σκέφτομαι ως τη «βάση» μου, και επιστρέφω περιστασιακά και για λίγο μεταξύ των επισκέψεών μου στους φυσικούς πολιτισμούς μέσα σε αυτόν και άλλους γαλαξίες. Η υπηρεσία μου κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ήταν η αξιολόγηση των πνευματικών τους κόσμων, που αντιστοιχούν στο Νιρβάνα της Γης, και στη βοήθεια της αναβάθμισής τους, και οπουδήποτε και αν πάω, παίρνω τη μορφή που ταιριάζει ανάλογα με τον πληθυσμό. Κάποιοι πολιτισμοί ζούνε σε συχνότητες που δε χρειάζονται πλέον σώματα, και στους κόσμους της τρίτης πυκνότητας παίρνω σώμα με αρκετά υψηλή συχνότητα ώστε να μην κολλήσω μέσα στις χαμηλότερες δονήσεις των ανθρώπων.

Κατά τις επισκέψεις μου σε κόσμους της τρίτης πυκνότητας και σε αυτούς που πρόσφατα έφτασαν την τέταρτη, είμαι συχνά με ψυχές που έχουν επίσης υψηλότερες δονήσεις σε σχέση με το σύνολο του πολιτισμού. Σκοπός μας πάντοτε είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και τις πατρίδες τους στη διαδικασία της ανάληψης και η παρουσία μας συνοδεύεται πάντοτε από πρόσκληση, αναφορικά με τους συμπαντικούς νόμους. Αυτό που κάνετε οι περισσότεροι για τη Γη είναι κάτι παρόμοιο. Αφήσατε τους κόσμους σας ν’ απαντήσουν στην επίκληση της Γης για βοήθεια, και παρότι προσφέρετε με διάφορους τρόπους υποστήριξη, συμπεριλαμβανόμενου του παραδείγματος που δίνετε για τη δύναμη των έμφυτων αρετών και της δύναμή σας, οι υψηλές σας δονήσεις βοηθάνε πάντοτε τον πλανήτη και τους κατοίκους του στο μονοπάτι της ανάληψής τους.

Στο ταξίδι της ζωής σας, της συντροφικότητας, της αγάπης άνευ ορίων, του σεβασμού και του θαυμασμού σας για τα όντα του φωτός μέσα στο σύμπαν αυτό, αυτά είναι μαζί σας.

______________________________________

LOVE and PEACE

Suzanne Ward
Website: The Matthew Books
Email: suzy@matthewbooks.com
Μετάφραση: Con TanidisShare |