Home > > Matthew Ward - 21 Ιουλίου 2013

Matthew Ward - 21 Ιουλίου 2013

Αποτελέσματα της αποκάλυψης των αμερικανικών κυβερνητικών εγγράφων, δίκη Τζωρτζ Τσίμερμαν

http://www.matthewbooks.com/mm/anmviewer.asp?a=166&z=2

Με χαιρετισμούς αγάπης από όλες τις ψυχές σε αυτό το σταθμό, είμαι ο Ματθαίος. Είναι ευχαρίστησή μας να εξετάσουμε τις ερωτήσεις πολλών αναγνωστών σχετικά με δύο καταστάσεις, που είναι επίσης ενδιαφέρουσες για πολλούς άλλους. Και οι δύο αφορούν τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, και ενώ μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχουν καμία απολύτως σύνδεση, αυτά τα δύο θέματα, που έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα, είναι όμοια στον πυρήνα τους και αποτελούν και τα δύο παραδείγματα μεγάλων διασκελισμών στην πρόοδο της κοινωνίας σας.

Πρώτον: Θα οδηγήσει η δημοσίευση των εμπιστευτικών εγγράφων του Edward Snowden σε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τις δραστηριότητες της κυβέρνησής του ή απλά θα περιπλέξει περαιτέρω τις ασταθείς διεθνείς σχέσεις;

Αν θα μπορούσε να ειπωθεί, ότι η μεταμόρφωση του κόσμου σας απαιτεί ένα βασικό συστατικό, το συστατικό αυτό θα ήταν η αλήθεια. Τα επίπεδα ενέργειας, στα οποία εκτελείται η περιφορά της Γης ανοίγουν τον δρόμο σε αλήθειες να έρθουν στο προσκήνιο, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέσο, με το οποίο αυτό πρέπει να συμβεί, διότι υπάρχει ευελιξία στις συμβάσεις ψυχής.

Για να εξηγήσουμε αυτή τη σχέση, ας πούμε ότι έχετε επιλέξει να κερδίσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να εξισορροπήσετε μια ζωή απελπιστικής φτώχειας. Μαζί με αυτήν την πρόβλεψη της σύμβασης, επιλέξατε παράγοντες που θα βοηθήσουν να πετύχετε αυτό, όπως η χώρα διαμονής, έμφυτες ικανότητες και μια τάση να σκέφτεστε και να δράτε ανεξάρτητα. Αλλά δεν υπάρχει καμία σκληρή και γρήγορη μέθοδος ή μόνο ένα πεδίο δραστηριότητας, που θα σας οδηγήσει να αποκτήσετε τον τρόπο ζωής που επιλέξατε.

Χωρίς καμία συνειδητή ανάμνηση της σύμβασης της ψυχής σας, απλά αντιδράτε σε ιδέες, στο ένστικτο, στη διαίσθηση, στις φιλοδοξίες και στην αίσθηση περί ηθικής – τα μηνύματα της ψυχής σας προς την συνείδησή σας, που είναι ευθυγραμμισμένα με τις επιλογές του συμβολαίου σας – καθώς παρουσιάζονται οι ευκαιρίες που «ταιριάζουν».

Όταν αυτό εφαρμόζεται σε πρόσωπα που αποκαλείτε πληροφοριοδότες, είναι αυτό που έκανε ο Έντουαρτ Σνόουντεν. Ενώ από ορισμένους θεωρείται προδότης και από άλλους ήρωας, οι αναλυτές σας συζητούν την παιδική ηλικία και την εφηβεία του, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και την ανωριμότητα, και κάνουν εικασίες σχετικά με τα κίνητρά του για την δημοσίευση των εμπιστευτικών εγγράφων της κυβέρνησής του.

Δεν ξέρουν  και ούτε ο Σνόουντεν ξέρει, ότι ανταποκρίθηκε στα μηνύματα της ψυχής του, όταν προέκυψε η ευκαιρία που «ταίριαζε». Είναι η ίδια συμβολή ενεργειακών παραγόντων, που παρακίνησαν τον Μπράντλεϋ Μάνινγκ να αποκαλύψει επίσημα έγγραφα και τον Τζούλιαν Ασάνζ για τη δημιουργία των Wikileaks. Με κανένα τρόπο δεν είναι αυτοί οι τρεις οι μόνοι που έχουν ενεργήσει με βάση την αίσθηση ευθύνης «να φέρουν την αλήθεια στο φως» – μιλάμε απλά για πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στις ειδήσεις.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις των δημοσιευμένων πληροφοριών στις διεθνείς σχέσεις, τα αναφερόμενα πρόσωπα δεν έχουν κανένα συμφέρον να κάνουν την τρίχα τριχιά. Έχουν πολύ πιο σημαντικά εσωτερικά θέματα να ασχοληθούν. Επιπλέον, οι επικρατούσες δονήσεις είναι όλες υπέρ των ηγετών που εξομαλύνουν τις τυχόν διαφορές και φθάνουν σε διεθνή συμφωνία.

Όσο για τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση, αυτή θα συμβεί με τις απαιτήσεις των πολιτών – όχι μόνο ένα τέλος στην μυστικότητα, αλλά και στην πολιτική αυτοεξυπηρέτηση, στα διεφθαρμένα συστήματα δικαιοσύνης, καθώς και στο εταιρικό χρήμα, που αποτελεί τη βάση της πολιτικής και της νομιμότητας πολλών οργάνων διοίκησης. Η κατακραυγή για την αλλαγή δεν είναι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, να είστε σίγουροι! Οι Αιγύπτιοι, οι Βραζιλιάνοι και οι Ρώσοι επίσης απαιτούν, μεταξύ άλλων, να υπηρετούν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τα σημαντικότερα συμφέροντα του λαού. Σε κάθε χώρα όπου απαιτούνται ευεργετικές αλλαγές, η επιμονή και το θάρρος των λαϊκών κινημάτων, μερικών με εξωτερική υποστήριξη, είναι αυτό που θα τις υλοποιήσει.

Το δεύτερο θέμα ευρέος ενδιαφέροντος είναι η δίκη του Τζωρτζ Τσίμερμαν, που είχε ως αποτέλεσμα την αθώωσή του έναντι ανθρωποκτονίας από αμέλεια και έναντι κατηγορίας για φόνο δευτέρου βαθμού, συγκεκριμένα για τον θάνατο από πυροβολισμό του Τρέυβον Μάρτιν. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επικεντρωμένοι στην ετυμηγορία – δίκαιη ή άδικη – πολλοί αναγνώστες ρωτούν: Συμφώνησαν με αυτήν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την άποψη των συμβάσεων των ψυχών τους;

Ναι, αλλά αυτό σηκώνει μια εξήγηση. Ο Τρέυβον και ο Τζωρτζ και οι οικογένειές τους είναι σαν όλες τις άλλες ψυχές ως προς την επιλογή καρμικών εμπειριών για την εξισορρόπηση άλλων ζωών. Δηλαδή, συμφώνησαν να βιώσουν τον φόνο, τον θάνατο και τα τραυματικά επακόλουθα, και οι συμβάσεις τους προσέφεραν ένα βαθμό ευελιξίας, ως προς το πού, το πότε και το πώς αυτό θα συμβεί.

Ειδικά κατά τη διάρκεια αυτού του μοναδικού καιρού στο σύμπαν, ευκαιρίες που «ταιριάζουν» προκύπτουν άφθονες σε όλον τον κόσμο, ώστε όχι μόνο οι καρμικές επιλογές να εκπληρωθούν, αλλά και να εξυπηρετούν αυτές έναν «ανώτερο σκοπό». Και έτσι είναι με τις οικογένειες Μάρτιν και Τσίμερμαν. Οι δικηγόροι υπεράσπισης και ένας ένορκος ισχυρίζονται ότι η φυλή δεν έπαιξε ρόλο. Ωστόσο, η γενική αντίληψη είναι, ότι οι φυλετικές ή φυσιογνωμικές διακρίσεις είναι πράγματι η ρίζα του θέματος και πολλοί διαμαρτύρονται για την ετυμηγορία.

Η δίκη και τα αποτελέσματά της κατ’ ανάγκη «φέρνουν στο φως» ότι η φυλετική μισαλλοδοξία, η οποία επί μακρόν έχει σπιλώσει την ανθρωπότητα, δεν έχει καμία θέση στον κόσμο σας σήμερα. Η εκπαίδευση μπορεί να μεταβάλει την νοητική στάση σχετικά με τη φυλή, αλλά μόνο όταν οι καρδιές συγκινηθούν βαθιά προκαλείται η πραγματική αλλαγή σε μια κοινωνία – αυτός είναι ο λόγος που ο Τρέυβον και ο Τζωρτζ και οι οικογένειές τους συμφώνησαν για τους αντίστοιχους ρόλους τους σε αυτή την προσωπική τραγωδία.

Το ίδιο είδος πικρού διαχωρισμού που προκαλείται από τη φυλετική μισαλλοδοξία είναι εγγενές στις θρησκείες, στις εθνικές και πολιτισμικές παραδόσεις, στους προσδιορισμούς κοινωνικής «κάστας», στα κυβερνητικά συστήματα, στα φύλα και στην οικονομική κατάσταση. Όλοι αυτοί οι τομείς των διαφορών, που έχουν προκαλέσει ανείπωτη ταλαιπωρία για χιλιετίες θα πάρουν τέλος.

Άτομα σε όλον τον κόσμο ανταποκρίνονται άφοβα σε μια ισχυρή αίσθηση ευθύνης να ενεργήσουν σύμφωνα με αυτό που, σε επίπεδο ψυχής και συνείδησης, γνωρίζουν ότι είναι το σωστό, και το σύμπαν παρουσιάζει ευκαιρίες γι’ αυτά, να ενεργήσουν σε ευθυγράμμιση με τις επιλογές της σύμβασης. Οι περισσότεροι δεν αναγνωρίζονται έξω από τον κύκλο τους των στενών συμμάχων, και ακόμη και οι λίγοι, που είναι φημισμένοι διεθνώς, δεν έχουν μεγαλύτερη επίγνωση απ’ ό,τι ο πολύς λαός, ότι πριν από τη γέννηση, αυτά τα άτομα διάλεξαν να είναι αυτοί που είναι και να κάνουν αυτό που κάνουν.

Κάποια που είναι φημισμένη και πολύ σεβαστή είναι η Μαλάλα Γιουσαφζάι, το νεαρό Πακιστανό κορίτσι που, ακόμη και αφού δέχτηκε τον πυροβολισμό επειδή αγωνιζόταν για το δικαίωμα των κοριτσιών να εκπαιδεύονται, συνεχίζει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου. Δεν είναι μόνο λόγω των εμπειρογνωμόνων ιατρικής φροντίδας και των μυριάδων προσευχών που ανάρρωσε από μια απειλητική για τη ζωή της πληγή στο κεφάλι. Στο συμβόλαιο της ψυχής της επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή της σε αυτήν την πολύτιμη υπηρεσία, που τελικά θα ωφελήσει τα κορίτσια, οπουδήποτε συμβαίνει να τους αρνούνται την ίδια εκπαίδευση με τα αγόρια.

Πάπας Φραγκίσκος είναι άλλο ένα πολύ γνωστό και πολύ σεβαστό πρόσωπο. Η πνευματικά εξελιγμένη ψυχή που ενσαρκώθηκε ως Χόρχε Μπεργκόλιο, το έπραξε με αίτημα του Ύψιστου Συμπαντικού Συμβουλίου, ώστε αργότερα να μπορεί αυτός να καλύψει την παπική θέση, που διαθέτει δύναμη και επιρροή. Σε συμφωνία με την αποδοχή από μέρους της ψυχής, το σύμπαν «άνοιξε τον δρόμο» για την ευκαιρία που «ταιριάζει». Επομένως, ο Μπεργκόλιο έγινε ο Πάπας και, παρά την έντονη αντίθεση του Βατικανού, ενεργεί σύμφωνα με αυτό που αισθάνεται ότι είναι ευθύνη του, να διορθώσει τα λάθη που ο οργανισμός αυτός έχει διαπράξει από την ίδρυσή του.

Σε όλη τη διαδρομή της ανέλιξής της, η Γη έχει λάβει ένα αστρονομικό ποσό Φωτός από άλλους πολιτισμούς. Όμως, αγαπημένη μας οικογένεια, είναι το Φως που παράγεται από τον καθένα, που δίνει προσοχή στη φωνή εντός του, που κινεί την κοινωνία σας όλο και πιο κοντά σε έναν ειρηνικό, αρμονικό κόσμο, όπου όλοι θα μοιράζονται εξίσου τη μεγάλη αφθονία της Γης.

Όλα τα όντα του Φωτός σε αυτό το σύμπαν σας αγκαλιάζουν, Εργάτες του Φωτός, με άνευ όρων αγάπη και ύψιστη εκτίμηση!

______________________________________

ΑΓΑΠΗ & ΕΙΡΗΝΗ

Suzanne Ward
Website: The Matthew Books
Μετάφραση: IoannaShare |