Home > > Крис Уон, January 13, 2012

СаЛуСа, January 13, 2012

Кублай Кхан

Разрешавайки ежедневните си проблеми, вие напредвате по криволичещият път на мъдростта.

Не бягайте от съдбата, осъществяването й е неизменно и неотлжно, а факта че не приемате ситуацийте с кураж и смирение не променя пътя. Приемете я щастливо и с радост, защото ви води към собственото ви съвършенство.

Позволявайки си да наранявате другите, е позволение да бъдете наранявани. Ако предпочитате да избегнете тази ситуациа, не наранявайте никого.

Не приемайте помощ от никой, освен в случай че е неизбежно. Когато ситуациата е разрешена и сте отново в удобна позиция, не забравяйте услугата и я върнете. По този начин ще сте в състояние да продължите предначертаният си път без привързаност и без дълг, в абсолютна свобода.

Учете се да обичате природата. Ако където живеете няма природа, отивайте по често извън града, рахождйте всред гората, в планината или на брега. Само това предоставя тишина и мир на ума.

Постарайте се да помогнете на някой всеки ден. Няма нужда да е нещо комплицирано. Усмивка и ръка на рамото е достатъчно. Или излушайте някой който се нуждае от разбиране.

Ако помагате на другите да заживеят в райа, вие самите ще заживеете в рай. И обратното: вие ще заживеете в ад, ако някой, заради вас живее в ад.

Рай или ад съществуват само в човешкият ум. И всяка душа получава едното или другото според действията в миналото или в настоящето. Всъщност, това са само състояния на съзнанието, където удовлетворението или угризението генерират едното или другото.

Повечето хора се чувстват нещастни защото катализират малките неудобства. Неудобствата се превръщат в проблеми в момента в който загубиме решителността да ги разрешим и си позволим съкрушеността да натделее. Всъщност е въпрос на решение: "Не мога!", или "Мога! Има решение!".

Егоизмът а най опасната болест на Човечеството. Както и основният генератор на мъките и премеждията. Потушете хегемонията на егоизма и ще придобиете несравним вътрешен мир и радост.

Скритата истина е че страданиата ви идват от мисълта ви че сте разделени. От раждането, светът ви подлъгва с илюзорната представа че сте отделени от Цялото. От вас зависи да предприемете задължителната крачка към осъзнаването че свъщност ние всички, всички души на Сътворението, сме единни и разделени само на повърхността.

Доброто и лошото са отностителни - зависещи от индивида. По добре е да научите разликата между истинно и фалшиво. Избегнете светът на залъгващата външност и се основавайте стабилно в истината. И ако питате: "Какво е Истина?", отговорът ще намерите само в себе си.

Давайте си възможност всеки ден да навлизате в себе си, извличайки отвътре силата да продължите напред с постоянство и вяра в самите вас.


Източник: Кублай Кхан
Медиум: Крис Уон
Преводачи: Борил

Elven Inspired

Скъпи читатели, можете да откриете други послания с Любов и Светлина на български, сред които послания на Хиларион, Хаторите чрез Том Кениън, Галактическата Федерация на Светлината чрез Грег Гайлс и Небесен Пътешественик и други, в блога на Tauno : Elven Inspired. Посетете го!
Share |

СаЛуСа също изпраща информация чрез Лаура Тайко. Преводи на нейния ченълинг са публикувани в нашия сайт Despertando.Me.